Dilluns, 25 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha creat un servei de mediació de conflictes

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès va crear al mes d’octubre un servei de mediació ciutadana per als 25 municipis de la comarca que no en tenen, és a dir, tots menys Vilafranca i Sant Sadurní.

En tan sols tres mesos, el servei ha atès un total de 23 casos, onze dels quals ja s’han resolt.

La consellera comarcal de Convivència Ciutadana, Núria Arnau, ha explicat que pot servir per a qualsevol mena de casos, des de conflictes familiars, escolars o veïnals, entre d’altres. Martí ha destacat que el servei és completament gratuït per la ciutadania i, per tant, estalvia diners en cas de resolució respecte la via judicial. A més, si funciona, resol el problema de fons.

Qualsevol persona pot sol·licitar el servei de mediació, i l’altra part ha d’acceptar-ho. Si no és així, s’arxiva el cas. Un cop obert un cas, el temps que triga a resoldre’s varia, tot i que la mitjana en un parell de són sis sessions i pot allargar-se mesos. I no sempre es resol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: