Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum organitza dues sessions per a infants i joves per entendre i conèixer el mon dels mapes

El taller s’emmarcava en l’exposició ‘Cartografies’ que es pot visitar a Vinseum fins a finals de març, i en aquest cas s’adreçava a infants i joves per que coneguessin el món dels mapes.

En el marc de l’exposició ‘Cartografies’ que es pot visitar al Vinseum fins el proper 22 de març, aquest passat cap de setmana es van organitzar dues sessions d’un taller familiar que amb el nom de ‘Els secrets d’un mapa’ pretenia ajudar a entendre què és i per a què serveix la cartografia.
Dirigit per l’historiador Marçal Díaz, col·laborador del Vinseum, l’activitat s’adreçava a infants i joves entre 5 i 12 anys amb la voluntat de fer-los entendre la cartografia tot coneixent la seva història, el seu present i el seu futur.
Partint d’aquesta primera voluntat de donar a conèixer que és i per a què serveix la cartografia, s’insistia ja amb els adolescents en fer-los entendres com la cartografia pot ajudar a conèixer millor el territori i fer-ne una planificació més sostenible.
Amb diferents activitats es pretenia doncs que els participants s’endinsessin en els conceptes bàsics de la cartografia i tot jugant per exemple aprenguessin a interpretar un mapa i fossin capaços de construir una maqueta que el representés.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: