Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú demana més respecte pel patrimoni en les actuacions urbanístiques

Des de VeC mostren “preocupació” per dos intervencions previstes: la reforma de la plaça de l’Oli i la de l’Estació de Ferrocaril.

Ramon Arnabat i Montse Romagosa, de Vilafranca en Comú, han mostrat la seva preocupació per dues intervencions urbanístiques previstes que, al seu parer, poden malmetre el patrimoni històric, cultural i arquitectònic de Vilafranca.

Es tracta de la reforma de la plaça de l’Oli, que inclou la intervenció a la façana lateral del Mercat de la Carn; i la reforma de l’Estació de Ferrocarril. Els dos edificis estan catalogats com a Béns d’Interès Cultural Local. Des de VeC demanen a l’equip de govern que «actuï de forma consensuada i que es replantegi els actuals projectes que hi ha», un de propi i l’altre de RENFE, tot respectant el patrimoni.

En el cas del Mercat de la Carn, les reformes que s’hi ha fet fins ara han respectat l’estructura original.

Segons Vilafranca en Comú, l’equip de govern demostra «poc interès pel patrimoni de la vila» quan, per exemple, el nou Catàleg de Patrimoni que es va començar a elaborar al 2017 segueix sense estar aprovat.

D’altra banda, els representants de Vilafranca en Comú també han criticat l’actitud del PSC i de Junts per Catalunya perquè han votat en contra de la proposta de resolució sobre el Pla Director Urbanístic de Sant Marçal – Cal Vies que va presentar Catalunya en Comú- Podem a la Comissió Territorial del Parlament.

La proposta de resolució tenia el mateix contingut que la moció aprovada a 21 ajuntaments del Penedès, inclòs el de Vilafranca, i demanava la retirada del PDU de Sant Marçal-Cal Vies i la moratòria al territori de la vegueria de tots els plans i projectes fins a l’aprovació del Pla Territorial Parcial del Penedès.

Els Comuns i ERC van votar a favor de la proposta i Junts, PSC, PP i C’s hi van votar en contra. La CUP no va assistir a la votació. Vilafranca en Comú demana coherència als grups polítics en la defensa del territori, «perquè aquesta defensa s’ha de fer al Penedès, però també al Parlament de Catalunya».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: