Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’aprova el text refós del pla urbanístic del carrer del Comerç

Un altre dels acords destacats que es van adoptar en el Ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca celebrat aquest dimarts va ser l’aprovació del Text Refós de la Modificació puntual del POUM.

El regidor d’urbanisme, Francisco Romero, va explicar que després de la suspensió del mes de juliol s’ha estat treballant tècnicament junt amb la Generalitat per resoldre les esmenes presentades. Recordava que l’àmbit va quedar sense desenvolupar el 2003 i que el barri del Molí d’en Rovira s’ha anat degradant de manera que era necessari afrontar aquesta modificació. També va dir que els pilars del projecte no s’han modificat i que el projecte suposarà un progrés per Vilafranca.
Des de C’s, Eladio Garcia hi va donar suport, considerant que és un projecte positiu.
En canvi la resta de l’oposició s’hi va mostrar clarament en contra.
Ramon Arnabat de VeC va criticar que no s’hagués informat del procés d’esmenes a l’oposició i va remarcar que en el fons continua decantant-se per l’interès privat.
En nom de la CUP , Noel Viñas, criticava les presses ‘electoralistes’ amb les que es va aprovar inicialment el projecte i posava en dubte que amb les esmenes la Comissió d’Urbanisme doni el vistiplau.
I la republicana Mònica Hill lamentava la pèrdua d’oportunitat de repensar el projecte que plantejava la suspensió. Va qualificar el pla d’antisocial i purament especulatiu. I sobretot va criticar l’afectació al conjunt de les naus històriques.
Hill va avançar que ERC presentarà una moció proposant que tot el conjunt de naus sigui declarat BeCIN.
Per la seva banda l’alcalde, Pere Regull, va remarcar que els criteris polítiques s’han mantingut i que són bàsicament el manteniment de les 12 naus històriques, unes alçades limitades i el respecte als veïns del barri.
Finalment el text refós es va aprovar amb els vots a favor de JxV, PSC i C’s i els vots en contra d’ERC, CUP i VeC.
Abans d’iniciar el Ple l’alcalde i el regidor de Cultura van presentar al consistori als 5 administradors de la FM del 2020 i el primer punt del Ple va ser donar compte del seu nomenament. D’altra banda el Ple va aprovar també definitivament les ordenances fiscals de l’any que ve. També es van debatre diverses mocions.
Una la presentaven tots els grups i era per posicionar-se en contra de la instal.lació d’una planta d’aglomerat asfàltic a Cales de Pachs.
Una altra moció, que també es va aprovar per unanimitat, la presentava C’s per la igualtat de tractament a les parelles de fet en l’accés a la pensió de viduïtat. En canvi no van prosperar les dues mocions que presentava ERC, una sobre la millora dels serveis funeraris i l’altra per fer un seguiment de les mocions. Finalment la darrera moció que presentava VeC es va aprovar parcialment. Era sobre un pla de participació ciutadana i es va aprovar treballar per uns pressupostos participatius de cara a l’any 2021.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: