Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’ADF de Sant Martí Sarroca fa donació d’un vehicle a l’ADF de l’Espluga de Francolí

L’ADF de Sant Martí Sarroca fa donació d’un vehicle a l’ADF de l’Espluga de Francolí

La donació vol ajudar a superar les destrosses de les riuades del mes d’octubre.

Quan el passat 22 d’octubre, la riuada va afectar la Conca de Barberà, l’ADF de l’Espluga de Francolí va perdre tots els seus vehicles. L’ADF de Sant Martí Sarroca ha volgut col·laborar en la seva recuperació i per això el passat 21 de desembre es va oficialitzar la donació d’un dels seus vehicles, en una trobada de les dues entitats al castell de Sant Martí Sarroca.
El vehicle és una furgoneta Ivecco amb equipament de motobomba i un dipòsit d’aigua de 500 litres.
En el torn de parlaments, Xavier Bravos, vicepresident de l’ADF de Sant Martí Sarroca, va reconèixer que no és habitual fer donacions d’aquest tipus, però va destacar que senten com a pròpies les terres afectades i que el paisatge no és d’un lloc concret sinó de tothom i per això cal ajudar-se.
David Sàez, president de l’ADF de l’Espluga de Francolí, va agrair l’oferiment, perquè va detallar que la seva és l’única ADF de la Conca de Barberà i que la riuada s’ho va endur tot, fins i tot l’edifici sencer del magatzem. Tenien quatre vehicles i no n’han pogut aprofitar cap. Un d’ells, carregat d’aigua, va ser arrossegat més d’un quilòmetre per la riuada, demostrant l’efecte devastador de la catàstrofe. Calculen que van perdre uns 100.000 euros en material.
Per contra, va destacar la fabulosa col·laboració que van rebre de seguida per part de moltes ADF, ja que es van oferir 209 voluntaris per reobrir els camins i intentar refer les destrosses.
Finalment, Josep Maria Padullés, com a alcalde de Sant Martí Sarroca, va recordar que ell havia format part de la primera època de l’ADF del poble, fa ja vint-i-cinc anys, i que les ADF han evolucionat des d’aleshores, ampliant el ventall de serveis al poble molt més enllà de l’àmbit forestal, sempre disposats a col·laborar de manera altruista, per la qual cosa es mereixen l’agraïment més gran per part de les institucions governamentals per la seva decisiva tasca. Va subratllar que, tot i que es diu que a l’ADF de l’Espluga de Francolí no hi va quedar res, en realitat hi va quedar l’essència de voluntaritat i és un bon motiu per ajudar a refer-se.
David Grau, com a coordinador de l’ADF de Sant Martí Sarroca, va lliurar les claus a David Sàez,

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: