Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Justícia a Europa, injustícia a l’Estat Espanyol’ lema d’una concentració a Vilafranca

La concentració es demanava la nul·litat del judici i la llibertat de tots els presos polítics i exiliats.

Aquest dijous es va saber que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat a favor de les reclamacions d’immunitat d’Oriol Jonqueras, i també es va conèixer la condemna de la justícia espanyola d’inhabilitació a Quim Torra per haver penjat el llaç groc.
Arran d’aquest fets judicials l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Alt Penedès van convocar, a través de les xarxes socials, una concentració ciutadana sota el lema ‘Justícia a Europa, injustícia a l’Estat Espanyol’, que com és habitual va tenir un alt seguiment. Coincidia també amb la interpretació dels Músics per la Llibertat.
El representant de l’Assemblea, Àlvar Mascaró, va ser l’encarregat de llegir el comunicat.
Mascaró qualifica de plantufada a l’estat el dictàmen de la justícia europea.
El mateix dia, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dictava sentència contra el president de Catalunya, Quim Torra. Els manifestants consideren que la inhabilitació és inacceptable.
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat que s’han vulnerat drets fonamentals, la representació política d’Oriol Junqueras i la participació política de tota la ciutadania. Per això, a la concentració es demanava la nul·litat del judici i la llibertat de tots els presos polítics i exiliats.

ANC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: