Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana fer un seguiment perquè es compleixin les mocions

Els republicans afirmen que un 80% de les mocions aprovades al ple de l’Ajuntament de Vilafranca i relatives a la vila no han estat executades.

Els republicans han explicat en una roda de premsa celebrada aquest dilluns a la seva seu que el 80% de les mocions aprovades al ple de l’Ajuntament de Vilafranca i relatives a la vila en els darrers quatre anys i mig no han estat executades.

El regidor Pere Sàbat ha explicat que des del grup municipal entenen que, en alguns casos, les mocions aprovades no es puguin tirar endavant. Però, en aquestes circumstàncies, Sàbat ha reclamat que el govern municipal doni explicacions. Per tot plegat, ERC proposa obrir un espai al web municipal on es faci un seguiment de l’estat d’execució de les mocions aprovades.

Els republicans també reclamen que cada tres mesos, en les comissions informatives, el govern expliqui com estan les mocions de cada àmbit perquè hi hagi un seguiment compartit amb la resta de grups municipals.

Sàbat ha afirmat que les mocions, moltes de les quals són aprovades per unanimitat, són un espai de generació de consens en l’àmbit municipal que s’hauria d’aprofitar.

La regidora Gemma Urgell ha destacat, d’altra banda, que algunes de les mocions estan presentades per entitats de la societat civil.

Urgell ha recordat que la transparència i la participació són pilars fonamentals en la manera d’ERC d’entendre la política municipal. I per això ha reiterat la proposta de crear una Àrea de Transparència i Participació a l’Ajuntament de Vilafranca que sigui transversal i que permeti retre comptes amb la ciutadania.

El grup municipal d’ERC presentarà les seves propostes en una moció al ple de dimarts vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: