Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba el Nadal amb l’obertura de la pista de gel, la Fira de Santa Llúcia i l’encesa de llums

És la quinzena campanya consecutiva amb pista de gel a Vilafranca però enguany la pista és descoberta per la reducció de subvencions.

Una mica deslluïda per la pluja aquesta tarda de dijous s’ha fet la inauguració de la pista de gel que promou l’associació de comerciants Centre Vila per dinamitzar la campanya de Nadal. És la quinzena campanya consecutiva amb pista de gel a Vilafranca però enguany la pista és descoberta com ho havia estat durant els primers anys perquè s’han reduït dràsticament les subvencions que ha rebut l’associació. En els parlaments d’inauguració, la presidenta de Centre Vila Marta Vivas, comentava com és d’important aquesta pista pel comerç de Vilafranca.
El regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, que també era present a l’acte ha destacat d’èxit rotund una iniciativa que porta tants anys consecutius duent-se a terme.
Per la seva banda, el president comarcal Xavier Lluch ha valorat molt positivament la campanya ja que el que és bo pel comerç de Vilafranca també ho és pel comerç de tota la comarca.
A la inauguració també estava convidada la tècnica del departament de comerç de la Generalitat, Marta Sendra, que afegia que enguany està sent una campanya més complicada perquè des de la Generalitat s’ha fet una aportació econòmica més baixa que en les edicions anteriors.
La pista manté les dimensions i el preu de lloguer de patins, així com el funcionament habitual i està en marxa des d’avui fins al 5 de gener. L’obertura de la pista de gel marca cada any l’inici de la campanya de Nadal però també ho fa la inauguració de la Fira de Santa Llúcia que s’ha obert aquest dijous a la tarda. Una quinzena de parades estaran obertes des d’aquest 5 de desembre fins el proper dia 22. S’hi poden trobar parades d’articles típicament nadalencs, com ornamentació floral i de Nadal, tions, figures pel pessebre, arbres de Nadal, així com parades d’artesania amb productes alimentaris,de bijuteria, de joieria, joguines de fusta, decoració o estampació tèxtil, entre altres. També hi participa el Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del Penedès i l’Associació d’artesans agroalimentaris del Penedès. I diàriament s’oferiran tallers nadalencs per a infants.
Com a colofó per inaugurar del tot la campanya de Nadal, al fer-se fosc s’ha fet l’encesa de llums nadalenques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: