Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull una ponència del Congrés de Teologia que aquests dies s’ha fet a Barcelona

Per primera vegada el Congrés organitza xerrades fora de Barcelona, i Vilafranca ha estat una de les poblacions triades per acollir-ne. La immigració ha estat el tema de la xerrada.

L’Arcabisbe de Yaoundé, que és la capital del Camerún, ha estat un dels participants en aquest congrés que organitza l’Ateneu Universitari Sant Pacià, que agrupa les Facultats de Teologia, Eclesiàstica de Filosofia i Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Art Cristià. Cada any, el mes de novembre, organitzen aquesta activitat en que hi prenen part ponents de primer nivell i enguany s’ha celebrat entre el 12 i el 14 de novembre a Barcelona amb el títol “L’aportació del papa Francesc a la Teologia i a la Pastoral de l’Església”. En aquesta edició hi han participat teòlegs i bisbes vinguts de Roma, Bolonya, Buenos Aires, Camerun, Índia, Estats Units, diferents ciutats espanyoles i també de Tarragona i Barcelona. Una novetat enguany era que els vespres dels dies del congrés alguns dels ponents es desplaçaven a poblacions properes per impartir les seves ponències. Vilafranca ha estat escollida per ser la seu d’una d’aquestes conferències, i així dijous a 2/4 de 9 del vespre a l’església de Sant Francesc es tenia l’oportunitat d’escoltar l’arquebisbe de Yaoundé, capital del Camerun, parlant sobre ‘L’alegria dels pobres i dels immigrants, esperança de la missió’.
Monsenyor Jean Mbarga, arquebisbe de Yaoundé va voler recordar que la migració és sovint un fet dolorós i trist, ja que acaba amb la mort de molts dels migrants fruit de les màfies i els maltractes durant el viatge. En aquest sentit la seva demanda era que tots els responsables treballessin per evitar que els joves africans morin al desert del Sàhara o a la Mediterrània.
Explicava que dijous mateix va poder parlar amb un jove camerunès que havia marxat amb un grup de 45 persones, de les quals només 2 van acabar vives el viatge.
Sobre la figura del Papa Francesc, explicava que segueix el camí marcat per Sant Francesc d’Assís, volen ser un home espiritual, de diàleg i fent de la senzillesa un exponent de les seves ensenyances.
Una cinquantena de persones es van acostar fins a l’Església de Sant Francesc per seguir la ponència de Monsenyor Mbarga i conèixer les seves opinions sobre la immigració i el moment actual del cristianisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: