Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar d’articles de premsa mostren com era la vida a Sant Quintí entre 1885 i 1898

Els articles s’han recollit en el llibre que ha guanyat el premi a l’Edició de Recerca Històrica d’aquest 2019. Un premi que convoca anualment el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Dijous a la tarda es presentava al saló de plens del Consell Comarcal l’obra guanyadora de l’edició del 2019 del premi a l’edició de recerca històrica que convoca anualment l’ens comarcal. En aquest cas es tractava del llibre ‘Sant Quintí a la premsa en temps de Joan Sardà i Lloret. Segon Període 1885-1898’, un treball de compilació d’Aureli Díaz que ha estat editat per el Grup d’Estudis Quintinencs.
Ramon Creixell, que ha estat el responsable de l’edició, explicava que gràcies a la tasca de recerca d’Aureli Díaz s’ha constatat que hi ha un nombre relativament alt d’articles de premsa d’arreu de l’estat que fan referència d’una manera o altre a Sant Quintí de Mediona. Pel que fa a aquest període entre 1885 i 1898 són 243 articles, dels quals en el llibre se’n recullen més d’un centenar. Per Creixell són un seguit d’escrits que permeten fer-se una idea de com era la vida a Sant Quintí en aquells anys.
Creixell apunta que cal tenir present que al segle XIX Sant Quintí era una vila d’una certa importància al Penedès. D’una banda per la seva situació geogràfica, però també perquè juntament amb Sant Pere de Riudebitlles conformaven un dels pols industrials més importants de l’Alt Penedès.
L’acte va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Xavier Lluch i l’alcalde de Sant Quintí, Pol Pagès, que acompanyaven Aureli Díaz en la presentació del llibre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: