Dilluns, 26 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’alumnat dels programes de joves del Servei d’Ocupació visiten l’exposició Transitar

L’alumnat dels programes de joves del Servei d’Ocupació visiten l’exposició Transitar

L’exposició, a la capella de Sant Joan, volia ajudar als estudiants a orientar-se i formar-se en un món canviant per tal poder trobar el millor camí en la formació professional.

Aquest mes de novembre l’alumnat dels diferents programes de joves del servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca han visitat i participat en les diferents activitats organitzades dins de l’exposició “Transitar. Orientar-se en un món canviant” que ha estat a la capella de Sant Joan i que organitza la Diputació. Es tractava d’alumnes dels PFI d’Auxiliar de Fabricació Mecànica, d’Auxiliar d’Imatge Personal i d’Auxiliar d’Hoteleria i el de Joves en Acció.
El concepte del muntatge expositiu és la casa com a metàfora del ser humà, concebut com a subjecte actiu que s’ha d’orientar al llarg de la vida en un món canviat, i és la formació la que permet adaptar-se al món i transformar-lo. La casa desplega les seves parets en un muntatge tridimensional per a reflexionar sobre els somnis i les realitats, l’èxit i el fracàs, les condicions de l’entorn, les competències, la tria, i l’itinerari vital.
La visita s’ha encaminat a despertar l’interès de l’alumnat per orientar-se des del seu context d’estudiant vers una formació professional. Els joves han participat en el recorregut expositiu i en les dinàmiques interactives que s’hi duien a terme i han valorat molt positivament la visita.
Els Programes de Formació i Inserció es duen a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Vilafranca i, alguns d’ells també amb el suport econòmic de la Diputació. El programa Joves en Acció per a la Recerca de Feina, per la seva part, està finançat per l’Ajuntament de Vilafranca i la Diputació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: