Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La renovada Casa de la FM obrirà les seves portes abans de la propera Festa Major

L’obra civil estarà acabada dintre del primer trimestre de 2020 i el projecte museogràfic abans de la propera Festa Major.

Aquest dimarts al migdia, el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, acompanyats de tècnics municipals i de l’obra, han visitat les obres de remodelació i ampliació de la Casa de la Festa Major, que es van iniciar fa dos anys i que porta endarreriment per la fallida d’una de les empreses de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) a qui se li va adjudicar inicialment el projecte. Francisco Romero ha assegurat que l’obra civil estarà acabada dintre del primer trimestre de 2020 i el projecte museogràfic abans de la propera Festa Major. Així mateix destacava que amb la remodelació es guanyaran 500 m2.
Pel que fa al projecte museogràfic, Romero ha assenyalat que l’edifici disposarà de diferents sales i espais destinats al públic familiar i escolar per tal que durant tot l’any s’hi puguin fer activitats de difusió de la Festa Major.
El projecte suposarà una inversió d’un milió d’euros entre l’obra civil i el projecte museogràfic. Segons explicava Francisco Romero serà un equipament de referència de la ciutat, en un entorn, el centre històric, que també veurà com es remodela la plaça de l’Oli, continua el projecte de VINSEUM i on es vol impulsar un projecte d’intervenció integral per actuar a nivell de paviments, façanes, il·luminació, entre altres.
L’accés a la casa serà a través del nou edifici del c/ Muralla dels Vallets on hi haurà la recepció i botiga. En la primera planta s’accedirà a la sala principal de l’antic mercat, on estaran exposades gairebé la totalitat de peces i elements de la Festa. En la segona planta hi haurà la sala on es projectarà un audiovisual de 6 minuts que farà un recorregut per la festa i es podrà accedir a una mena de balcó sobre la sala principal d’exposició de les peces. La darrera planta consta d’una aula didàctica per a tallers escolars que fa de mirador a la teulada i a la lluerna de l’antic mercat, que han estat restaurades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: