Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Federació ADF Penedès Garraf obté el primer premi del Concurs Rural APP’S de la Generalitat

La Federació ADF Penedès Garraf obté el primer premi del Concurs Rural APP’S de la Generalitat

El premi és per una aplicació per a telèfons mòbils anomenada GEPT (Gestió en Emplaçament del Punt de Trànsit), que permet una gestió més eficaç dels recursos de les ADF en els incendis forestals.

La Federació ha guanyat en la categoria de ciutadania amb el desenvolupament del programa GEPT de gestió de voluntaris i recursos per emergències d’incendis forestals. Al concurs s’hi varen presentar un total de 25 candidatures. El passat 8 de novembre es va fer públic el veredicte del jurat. El premi està dotat amb 3.000 € i és un reconeixement al treball desinteressat d’un equip de tècnics voluntaris que han volgut contribuir a millorar la gestió de les emergències per incendis forestals, per guanyar seguretat, eficiència i coordinació.
Aquest premi, permetrà donar l’impuls definitiu per la seva implantació i ple funcionament a les comarques del Penedès i Garraf que actualment té uns 170 usuaris en proves, i pot ser exportat a la resta d’ADF de Catalunya amb un potencial de 6.700 voluntaris.
Aquesta aplicació per a telèfons mòbils anomenada GEPT (Gestió en Emplaçament del Punt de Trànsit), permet una gestió més eficaç dels recursos de les ADF en els incendis forestals, la gestió de moltes dades amb obtenció de llistats, “raports”, i estadístiques. Al mateix temps millora la seguretat dels voluntaris, i posiciona vehicles i voluntaris en la cartografia dels incendis. És per tant una eina que millora la coordinació per guanyar eficàcia contra el foc, i un major control de la situació; i abarateix els costos de les tasques d’extinció i optimitzar el temps. Els registres de dades permetran també millorar aquestes tasques d’extinció en un futur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: