Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Visita guiada ‘Petjades vilafranquines de l’obra de Mercader-Miret’

La visita tenia lloc diumenge al migdia i estava conduïda per l’historiador Joan Solé Bordes.

Es tractava d’un itinerari per diversos punts de la vila en què es podia conèixer el llegat de l’artista vilafranquí. De la casa nadiua al carrer dels Ferrers al saló de plens de l’Ajuntament, la Mútua Penedès, l’antiga Caixa Penedès, l’altar de Sant Ramon de la Basílica de Santa Maria o el col·legi Sant Ramon de Penyafort.

La visita era una de les activitats paral·leles a l’exposició ‘Mercader – Miret: l’ofici d’artista’ que es pot visitar al Vinseum fins diumenge i que posa en valor el llegat que la família de l’artista Jaume Mercader-Miret va dipositar al fons del museu l’any 2017. Una donació conformada per incomptables i molt diversos documents que permeten reconstruir la seva vida i també, sobretot, la seva trajectòria professional.

Joan Solé Bordes, que ha estat l’intermediari entre la família de Mercader – Miret i Vinseum en la gestió del llegat de l’artista, destacava la seva condició de noucentista.

La visita guiada estava inscrita en les Jornades Europees del Patrimoni.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: