Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un virus informàtic obliga a aturar tots els serveis informàtics de l’Ajuntament de Vilafranca

Des de dilluns a la tarda els serveis informàtics de l’Ajuntament de Vilafranca estan aturats, com a mesura de precaució davant els atacs informàtics que van patir des de divendres passat.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Centrals, Aureli Ruiz, explica que han estat diverses les administracions públiques catalanes que aquests dies han rebut atacs d’aquest tipus, i que les mesures de seguretat s’han activitat per tal d’evitar que aquesta informació sensible amb dades dipositades a l’Ajuntament puguin sortir a l’exterior.

Ara per ara estant treballant per recuperar els arxius corromputs i poder reactivar els serveis informàtics. Ruiz apuntava que aquest dijous ja podrien tornar a estar operatius.

De moment l’aturada informàtica fa impossible fer qualsevol tràmit lligat a l’administració local i s’espera que de cara a dijous i sobre tot la setmana vinent la situació estigui normalitzada. Aquest dimecres, per exemple l’Oficina d’Atenció Ciutadana estava totalment aturada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: