Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Martí aprova la moció de rebuig a la sentència i en defensa del dret a l’autodeterminació

Sant Martí aprova la moció de rebuig a la sentència i en defensa del dret a l’autodeterminació

Tots els grups amb representació al consistori van donar suport a la moció, excepte el PSC que no va participar de la votació.

Com en molts altres ajuntament, el de Sant Martí celebrava també un ple extraordinari per tal de votar una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i demanar l’amnistia per als polítics catalans presos i en defensa del dret a l’autodeterminació.

Amb una Sala de Plens més plena de públic del que és habitual, l’Alcalde Josep Maria Padullés va iniciar la sessió i, com a màxima autoritat però també com a portaveu del grup Foment Martinenc, va llegir una emotiva declaració en defensa de la llibertat i de les idees mitjançant el diàleg. Va assegurar que, des dels òrgans de responsabilitat, cal treballar per una Catalunya respectuosa amb la seva pluralitat democràtica, en pau i en llibertat.

Ramon Carbó, en nom de Junts X Sant Martí, va apostar per la unitat d’acció, el seny i la persistència. Pere Cano, en nom de Movem Sant Martí, va defensar el dret a expressar-se i a manifestar-se i va demanar que la política recuperi el protagonisme. Sònia Jansà, en nom d’ERC, va assegurar que Catalunya ha de poder decidir el seu futur i va

encoratjar els martinencs a anar tots junts, sense sigles. Finalment, Víctor Pujadó, en nom de la CUP, va fer una crida a la desobediència civil i a la mobilització constant.

La moció va ser aprovada per 9 vots favorables de Foment Martinenc, ERC, CUP i Junts x Sant Martí. Els dos regidors de Movem Sant Martí no van participar en la votació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: