Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més cinema i més vi que mai en un Most que tindrà Galícia com a terra convidada

El Most Festival porta al Penedès «més cinema i més vi que mai» en una novena edició que tindrà Galícia com a terra convidada.

El festival internacional de cinema del vi i el cada tindrà lloc al Penedès del 7 al 17 de novembre i, al Priorat, del 27 de novembre a l’1 de desembre. El Most està organitzat per Vinseum i Cineclub Vilafranca amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. La novena edició del Most s’inaugurarà el dijous 7 de novembre a l’auditori de Vilafranca amb el lliurament del premi honorífic a l’actriu Assumpta Serna i l’estrena a Catalunya de la pel·lícula ‘Especiales’, d’Olivier Nakache i Éric Toledano, Premi del Públic del Festival de Cinema de San Sebastián.

Des de llavors i fins al 27 de novembre es podran veure en 40 pantalles repartides per la comarca una acurada selecció internacional de cinc pel·lícules de preestrena a Catalunya dins la secció Gran Reserva, 37 peces audiovisuals de temàtica vitivinícola a la Secció competitiva Collita i un total de 36 curtmetratges que competeix a la Secció Brot. Per això s’augura un Most amb «més cinema i més vi que mai» que s’estendrà arreu del Penedès amb multitud de propostes que relacionen aquests dos elements.
Sobre la Collita, el director del Vinseum Xavier Fornos destacava la seva qualitat.

El Brot, que serà ja la 24a edició de la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, comptarà amb una sessió més del que és habitual, 4 en total, per donar cabuda a tots els treballs seleccionats.

Galícia serà la terra convidada a la novena edició del Most, amb multitud d’activitats que permetran aprofundir en la realitat i la identitat de la regió a través del seu cinema, dels seus vins i la seva gastronomia.

Una de les novetats és la major implicació del Kubrick Cinema en el Most coincidint amb el seu 25è aniversari. El Kubrick acollirà una marató de pel·lícules mítiques de la història del cinema el dia 14 i el dia 16 de novembre serà l’escenari del lliurament del premi honorífic al cineasta Ventura Pons.
El Most tornarà a ser present als cellers, que acolliran projeccions, tastos i altres activitats, i també als municipis, amb presència a Sant Sadurní, Santa Margarida i els Monjos, Torrelavit, Avinyonet i Olèrdola. També es farà el Most Edu, per promoure la passió pel cinema i la cultura del vi des de l’escola; el Campus Brot, adreçat als joves programadors i programadores; i el Mini Most, una selecció de curtmetratges d’animació per als petits.

Tota la informació relativa al festival es pot consultar al web www.mostfestival.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: