Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IEP i Vinseum preparen una taula rodona sobre el memorialisme i al voltant de Mercader-Miret

Recordar la figura de Mercader-Miret servirà per parlar del memorialisme contemporani, però també per fer una visita guiada a Vilafranca per conèixer el seu llegat artístic a la vila.

La propera setmana, i emmarcades en l’exposició que aquests dies està acollint la capella de Vinseum, s’han organitzat un parell d’activitats que volen ajudar a posar en valor i conèixer millor la figura de Jaume Mercader-Miret.

Després de rebre de la família el llegat de Mercader-Miret, Vinseum va decidir mostrar en una exposició bona part del material, on hi ha tant dibuixos, com fotografies, manuscrits i divers material que el mostren com un artista polifacètic. Amb aquesta excusa, des de l’IEP i el mateix Vinseum s’ha organitzat una taula roda el proper dia 11 a l’Auditori del Museu per parlar del memorialisme al Penedès contemporani. Com explica Joan Solé Bordes, es tracta de parlar de persones que com Mercader-Miret escrivien tot fent memòria del seu temps.

El mateix dia 11, en acabar aquesta taula rodona, l’Institut d’Estudis Penedesencs farà el lliurament de la seva medalla d’honor que en aquesta edició rebrà Lluís Jou i Mirabent. La presidenta de l’entitat, Dolors Garcia, glosava així la seva figura, recordant que va ser un dels impulsors del l’Institut en els seus inicis.

Al voltant de l’exposició sobre Mercader-Miret encara s’han organitzat dues activitats més. D’una banda el diumenge dia 13 es farà una ruta per conèixer les petjades vilafranquines de l’obra de Mercader-Miret, amb la guia de Joan Solé Bordes. Se sortirà a les 12 de la Capella de Vinseum. Finalment, el dissabte dia 19 d’octubre a l’Auditori de Vinseum es presentarà el documental ‘El taller de l’artista’ realitzat per Pep Puig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: