Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’emergència climàtica centra una jornada al Consell Comarcal

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit aquest dijous una jornada de replicabilitat de processos d’adaptació al canvi climàtic en el marc del projecte Life Clinomics.

Aquest projecte s’ha desenvolupat del juny del 2016 al juny del 2019 per augmentar la resiliència de les entitats locals davant els impactes climàtics a través de la intervenció en tres territoris, Terres de l’Ebre, Alt Penedès i Parc Natural del Montseny, i en diferents activitats econòmiques, concretament turisme, pesca, agricultura i forestal.

A través de diferents ponències, la jornada buscava donar continuïtat a la tasca feta fins ara en el marc del Life Clinomics tot replicant l’experiència a altres escales.

Els representants del territori de l’Alt Penedès de tots els sectors d’activitat que participen a Life Clinomics i els socis del projecte es van constituir l’any 2017 com a Mesa Territorial per l’Adaptació al Canvi Climàtic de l’Alt Penedès, amb la voluntat de ser un òrgan estable de governança en aquest sentit. Recordem que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha adherit al Pacte per l’Adaptació al Canvi Climàtic. Ho va fer al darrer ple ordinari del mes de setembre amb la unanimitat de tots els grups polítics representats.

La jornada arrencava amb la conferència del professor de geografia i ciències ambientals de la UAB David Saurí ‘Canvi climàtic, un problema global. Afectació a l’activitat socioeconòmica’, en la qual remarcava que estem en plena emergència climàtica, com apunten totes les dades que s’estan recollint. Una altra de les intervencions a la jornada ha anat a càrrec de Gabriel Borràs, responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, que ha parlat de la Llei 16/2017 de l’1 d’agost del canvi climàtic i els objectius de les Meses Territorials per l’Adaptació al Canvi Climàtic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: