Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta un nou programa d’accions formatives per adaptar-se a les necessitats empresarials

L’Ajuntament de Vilafranca, a través del servei d’Ocupació, i l’empresa XTA presenten una nova iniciativa de promoció de l’ocupació.

L’Ajuntament de Vilafranca, a través del servei d’Ocupació, i l’empresa XTA (Xarxa de Telecomunicacions Alternatives SL) presenten una nova iniciativa de promoció de l’ocupació en el marc del programa que impulsa la Diputació de Barcelona Formació a mida per adaptar-se a les necessitats de les empeses. Aquesta col·laboració permetrà dissenyar i portar a terme accions formatives a mida, que donin resposta a les necessitats de l’empresa de cobrir llocs de treball, actualment vacants per manca de perfils professionals qualificats específics.
El regidor d’Ocupació de l’Ajuntament vilafranquí, Joan Manel Montfort, i el gerent de XTA, Jordi Bastardas, han explicat que en aquest cas es durà a terme el curs Tècnic/a en telecomunicacions, per la instal·lació de xarxes de fibra òptica, antenes i atenció al client.
Aquest programa inclou una part formativa dissenyada a mida de les necessitats de l’empresa i el compromís de contractació de com a mínim el 50% de les persones formades. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha explicat que aquesta és la primera experiència del programa a Vilafranca, assenyalant la implicació de l’empresa que “es fa càrrec de la formació específica de l’alumnat amb un segment teòric i un de pràctic, i que quan finalitzi la formació contractarà almenys el 50% de l’alumnat format”.
El gerent d’XTA, Jordi Bastardas, va proposar al servei d’Ocupació la necessitat d’incorporar a la seva empresa persones formades, en el perfil professional d’oficial de 1ª, 2ª o tècnic de telecomunicacions. En els darrres anys han experimentat un fort creixement i tenen dificultats en trobar treballadors formats.
El curs consta de 84 hores teòric-pràctiques que es faran a les aules de La Fassina, i 156 hores de pràctiques que es realitzaran a la mateixa empresa XTA, en horari de matí. S’iniciarà el proper 28 d’octubre i finalitzarà a finals de desembre.
El curs s’adreça a persones majors del 18 anys en situació d’atur laboral i inscrites als Serveis Local d’Ocupació, amb coneixements o experiència en l’àmbit de la lampisteria o de la informàtica.
Per inscriure-s’hi els interessats es poden adreçar a les oficines del Servei d’Ocupació al recinte La Fassina, o la Oficina Municipal de Treball, que es troba a la plaça Penedès. També es pot fer per correu electrònic a l’adreça

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: