Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC, CUP i VeC proposen que se suspengui la nova convocatòria d’Ajuts a l’escolarització

Demanen que es mantingui el programa d’ajuts del curs 2018 – 2019.

Els grups municipals d’Esquerra, CUP i Vilafranca en Comú han fet una roda de premsa a la sala Pau Boada de l’Ajuntament per criticar el canvi de criteri del govern en els ajuts a l’escolarització. Els tres grups defensen un sistema educatiu universal i equitatiu que garanteixi la igualtat d’oportunitats i la integració de tots els col·lectius, basada en la coresponsabilitat dels centres sostinguts amb fons públics.
Apunten que amb el curs escolar començat, l’Ajuntament de Vilafranca ha publicat les Bases de la convocatòria pels ajuts a l’escolarització pel curs 2019-2020, destinats a l’adquisició de material escolar. La quantitat destinada ha passat de 160.000€ durant el curs anterior a 70.000€ en l’actual. Alhora, s’han endurit les condicions exigibles per accedir-hi i calculen que quedaran fora dels ajuts dos de cada tres alumnes que fins ara se’n beneficiaven, és a dir, prop d’un miler.
Des d’ERC, CUP i VeC denuncien que la reducció dels recursos econòmics pels ajuts directes i el canvi de model tindrà efectes devastadors en els índexs d’equitat escolar a la vila.

També critiquen l’actitud de la Regidora d’Educació, considerant que ‘actua en contra del Pacte contra la segregació escolar’, o per ocultar informació als col·lectius afectats i als grups municipals.
Els tres grups de l’oposició proposen que se suspengui de forma immediata la present convocatòria d’Ajuts a l’escolarització i que es mantingui, per aquest curs, el programa d’ajuts del curs 2018 – 2019.
També demanen que es convoqui urgentment a la Comunitat Educativa i al Consell Escolar Municipal per consensuar un nou programa que, com a mínim, no soscavi els drets que tenien les famílies vilafranquines fins al curs passat, i que es convoqui una Taula d’agents educatius de la vila per planificar i desplegar en els propers mesos una bateria de mesures per combatre la segregació escolar en la línia dels compromisos que l’Ajuntament de Vilafranca va adquirir amb la signatura del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: