Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal aprova sense cap vot en contra una moció de rebuig a la sentència del TS

El PSC no ha votat i la CUP no ha estat present perquè havia demanat un canvi de data per prioritzar les accions de carrer d’aquests dies

Aquest dijous al vespre es portava a aprovació la Moció presentada per JxC i ERC al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, obria la sessió excusant alguns consellers que no van poder ser presents perquè també tenien ple extraordinari a les seves poblacions. També va anunciar que la CUP no era present perquè havien demanat prèviament que el ple extraordinari se celebrés el proper dilluns ja que consideren prioritari participar a les accions de carrer d’aquests dies, però des del Consell Comarcal no s’ha contemplat perquè veien la data proposada massa llunyana. Després que el conseller comarcal de JxC Jordi Torné llegís la moció, tots els grups presents van fer la seva aportació.

Va començar Anna Enjuanes dels Comuns demanant llibertat i amnistia per als presos i preses polítiques. Enjuanes va expressar el seu rebuig cap a la sentència del Tribunal Suprem i el seu suport a les mobilitzacions pacífiques i transversals, afegint que les solucions han de ser polítiques.

Des del grup comarcal del PSC va intervenir Francisco Romero. Romero va començar dient que no els agrada la sentència i que estem vivint en una situació de preocupació constant de la que el partit socialista no n’és aliè. Va manifestar que tota aquesta situació és resultat d’un xoc de trens que va començar amb la unilateralitat del Govern de Catalunya al 2017 i va acabar dient que al tractar-se d’una moció que no es pot esmenar, simplement no votarien perquè tampoc volien votar en contra.

Al grup socialista el va seguir ERC amb Pol Pagès com a portaveu que el primer que va fer va ser demanar una aclaració al secretari respecte a si el que faria el PSC constaria a l’acta com a abstenció o no. El secretari va recordar que no existeix una quarta opció que no sigui vot a favor, en contra o abstenció però que en aquest cas com que el grup socialista ha exposat la voluntat expressa de no votar, així figuraria a l’acta. Pagès va seguir parlant de la sentència de la vergonya i d’una Espanya que està a nivells d’altres estats opressors. També va voler fer un paral·lelisme entre l’assassinat de Lluís Companys el 15 d’octubre del 40 i la sentència de 13 anys de presó per a Junqueras el 14 d’octubre del 2019, tots dos dirigents d’ERC.

Els parlaments van acabar amb el del president del Consell Comarcal i membre de JxC, Xavier Lluch, que va ressaltar l’objectiu clar d’escapçar la cúpula independentista que ha tingut des del primer dia el judici. També va ser molt crític amb la violència que s’està veient aquests dies en algunes mobilitzacions i va demanar que Catalunya segueixi sent un país pacífic.

Després de les intervencions es va procedir a la votació. La moció va ser aprovada amb 20 vots a favor, cap en contra i la ‘no votació’ dels 4 membres del PSC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: