Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dos Plens extraordinaris en 24h als Monjos

Dos Plens extraordinaris en 24h als Monjos

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament dels Monjos no assistiran a un Ple de rebuig a la violència avui, desprès que el govern rebutgés ahir la moció contra la sentència.

En un comunicat ERC, CUP i JxC expliquen que el dimarts 15 d’octubre els partits sobiranistes del consistori van sol·licitar la convocatòria d’un ple extraordinari per debatre una moció consensuada amb l’ACM i l’AMI de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes i per reivindicar la llibertat de les persones preses polítiques. Aquest ple es va convocar finalment ahir a la tarda, per impossibilitat material d’assistència al mateix de la secretaria municipal, segons ha informava el partit que governa. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra del grup socialista.
Acabat aquest primer ple extraordinari, els regidors i regidores dels grups d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i PA-CUP a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos han acordat abandonar el consistori i no assistir al següent ple extraordinari convocat, aquest migdia, per l’equip de govern del PSC que presenta una proposta de resolució de condemna i rebuig a la violència. Els grups de l’oposició consideren que és una manca de respecte convocar un ple amb cinc hores d’antelació, sense deixar cap marge a la resta de grups per debatre, dialogar i preparar el seu posicionament. Volen deixar explícit que els tres grups condemnen qualsevol tipus de violència, vingui d’on vingui i condemnen la manca de diàleg i de respecte cap els grups de l’oposició, aquella que els han reclamat en el debat de la moció de rebuig a la sentència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: