Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC s’adhereix a la vaga mundial pel clima del proper 27 de setembre

VeC considera que calen tots els esforços per fer front a l’emergència climàtica.

Davant dels recents informes sobre l’estat de la biodiversitat i sobre l’escalfament global que ens estan portant al deteriorament d’un gran nombre d’ecosistemes i a l’extinció d’1 milió d’espècies que es troben greument amenaçades per l’activitat humana, VeC considera que calen tots els esforços per fer front a l’emergència climàtica, i per tant s’adhereix al manifest per la vaga mundial pel clima del proper 27 de setembre i insten a que tothom ho faci. El manifest se centra en cinc aspectes que es consideren essencials per poder fer front a l’emergència climàtica i poder revertir un procés dramàtic que ben aviat arribarà a un punt de no retorn. Aquests aspectes son: veritat, compromís, acció, solidaritat i democràcia. Veritat, fa referència a l’assumpció de la urgència de la situació actual admetent el diagnòstic, indicacions i sendes de reducció reflectides en l’últim informe sobre el clima avalat per la comunitat científica. Compromís, vol dir declarar l’emergència climàtica a través d’assumir acords polítics reals i vinculants, molt més ambiciosos que els actuals, amb la consegüent assignació de recursos per fer front a aquesta crisi. Acció, significa emprendre el camí cap a l’abandonament dels combustibles fòssils i apostar per una energia 100% renovable. Solidaritat, és la lluita per la justícia global, sent molt conscients de que deteriorament ambiental es pateix de forma desigual en funció de la classe social, el sexe, la procedència, o les capacitats. Democràcia, ha de ser el pilar fonamentals de totes les mesures que s’apliquin, s’han de crear els mecanismes adequats de participació i control per part de la ciutadania per assegurar que les mesures s’apliquen, de manera honesta i urgent.

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: