Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos celebra la tercera edició de la fira de segona mà

Des de l’Ajuntament volen influenciar en la consciència de consum excessiu que patim en la nostra societat capitalista i fer entendre que no és necessari consumir sempre coses noves.

En motiu de la setmana sostenible, Santa Margarida i els Monjos va celebrar el passat diumenge la fira de segona mà amb diverses parades on es podien trobar productes de tot tipus. Una de les venedores era l’Alicia Ortiz que ha estat present en totes les edicions d’aquest mercat. El principal motiu de la seva participació és la voluntat de reciclar productes que ja no utilitzen.

La Carme Llopard era la primera vegada que muntava paradeta als Monjos però, juntament amb un grup d’amigues, fa un temps que es van movent per diferents mercats de segona mà. Creu que és una gran iniciativa malgrat que a Catalunya encara ens costa comprar gènere de segona mà, mentre que aquesta cultura està prou arrelada en altres països.

Es tractava de la tercera edició d’aquesta fira de segona mà. La primera es va fer el Nadal de l’any passat i la segona per la primavera. L’objectiu de l’Ajuntament dels Monjos d’organitzar aquesta mostra és donar una segona vida als productes i no és l’única iniciativa que es treballa des del departament d’economia social i solidària del consistori.

Des de l’ajuntament volen influenciar en la consciència de consum excessiu que patim en la nostra societat capitalista i fer entendre que no és necessari consumir sempre coses noves. El proper mercat de segona mà serà el diumenge 15 de desembre coincidint amb la Fira de Nadal i es repetirà els diumenges dels mesos que tinguin 5 setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: