Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IEP presenta divendres un llibre per explicar els orígens i l’etimologia del cognom Hill

El llibre sobre l’arribada del cognom Hill des de Gascunya fins el Penedès, escrit per Albert Hill, es presentarà divendres a la tarda al Casal.

La presidenta de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Dolors Garcia, acompanyada de l’historiador Joan Solé han avançat la presentació del llibre que el proper dia 13 es farà al Casal de Vilafranca i que ha estat publicat per l’Institut d’Estudis.

La presidenta de l’IEP, explicava que és un llibre molt personal, ja que recull el neguit per conèixer els orígens del cognom del seu autor, Albert Hill, però al mateix temps té un abast més ampli ja que és un cognom amb molta presència al territori de la vegueria Penedès.

A banda de l’autor, en l’acte de divendres a les 7 de la tarda al Casal, hi serà Joan Solé, que farà una aproximació històrica; i després Ignasi Maria Muntaner que en recollirà els aspectes antroponímics de l’estudi. Solé Bordes explicava que ja en el seu moment Emili Giralt va publicar un estudi que recollia la migració francesa cap a Catalunya entre els segles XVI i XVIII.

Com es recull a la portada del llibre, des del Hilh (amb h a l’inici i el final), passat per l’Hill (amb h i doble l al final), Ill (sense h i amb llatina) o Yll (sense h i amb y grega) és un viatge des de la Gascunya cap a l’Alt Penedès i el Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: