Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La preestrena del documental Societat Anònima recull un llarg aplaudiment del públic

Les gralles dels Xicots van entrar tocant a la sala de cinema Kubrick aquest diumenge per acompanyar les autoritats a l’acte de preestrena del documental Societat Anònima.

Els Xicots de Vilafranca van obrir un compte Verkami per assolir els 3.000€ necessaris per finalitzar el projecte i organitzar la preestrena, que ha tingut lloc aquest diumenge. Per això el president de la colla, Xavi Llenas, va demanar un fort aplaudiment, amb una sala plena, per a totes les persones que hi han col·laborat. També va felicitar als dos autors del documental, Ramon Tort i Raimon Benach, que amb poques paraules van agrair també que se’ls hagi donat l’oportunitat de fer efectiu el projecte. Finalment va intervenir el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, atès que l’Ajuntament és el principal patrocinador de la pel·lícula. Rafecas va felicitar als autors per l’obra, i als Xicots i al cinema pels seus respectius aniversaris.
El documental ‘Societat Anònima’ té com a protagonistes els Xicots de Vilafranca i se centra en la vessant més antropològica del fet casteller, i no tant en la consecució o no d’uns castells determinats.
Els directors del documental, Ramon Tort i Raimon Benach, hi han estat treballant durant gairebé 3 anys per posar l’accent en l’entramat humà del col.lectiu, situacions i sentiments que poden ser exportables en qualsevol altra colla.
L’objectiu és fer entendre el fet casteller socialment, humanament i emotivament.
Un món casteller que protagonitzen persones de diferents gèneres, edats, maneres de pensar i estatus social que formen part d’una mateixa colla i amb un objectiu comú. En poc més d’una hora Societat Anònima mostra clarament com persones de diferents oficis i amb històries personals de superació o situacions econòmiques delicades conviuen en una colla. També descriu les alegries i les penúries que viu el col·lectiu, com el primer 4 de 9 amb folre descarregat per la colla, o un Concurs de castells de Tarragona en el que no s’assoleixen els objectius. El documental va néixer de la idea dels Xicots de Vilafranca per commemorar el seu 35è aniversari. Els de la camisa vermella van contactar amb Ramon Tort, que ja havia fet una peça audiovisual en el 25è aniversari de la colla. Dos anys més tard, aquest diumenge, s’ha preestrenat ‘Societat Anònima’. Més endavant es preveu que el documental es pugui estrenar en diversos festivals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: