Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el nou programa d’ajuts a l’escolarització 2019/2020

Els ajuts a l’escolarització seran atorgats segons els barems del Departament d’Educació «per arribar a qui realment els necessita».

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest dimecres a la tarda en roda de premsa el nou programa d’ajuts a l’escolarització per al curs 2019/2020.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha explicat que el programa ha canviat per fer una identificació més acurada dels infants i joves que necessiten suport econòmic. Montserrat ha dit que el programa d’ajuts a l’escolarització s’havia anat ampliant fins a cobrir un 25% de la població escolar i, d’altra banda, generava algunes dificultats administratives. Ara, la identificació de l’alumnat susceptible de rebre els ajuts la farà el Departament d’Educació de la Generalitat en base a les necessitats educatives especials de les famílies.

La regidora ha insistit que, si hi ha algun cas particular que s’ha d’atendre a petició del centre, l’Ajuntament hi actuarà. També ha dit que la partida econòmica «no s’ha retallat i a 31 d’octubre se sabrà quins centres s’hi acullen i quants infants se’n beneficiaran». Els ajuts aniran directes als centres, que els distribuiran entre les famílies que ho necessitin.

El regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Aureli Ruiz, ha explicat que el Servei Municipal d’Educació té més pes al nou cartipàs municipal i passa a ser l’Àrea d’Educació.

Hi treballen 110 persones, un de cada cinc treballadors de l’Ajuntament de Vilafranca, i el pressupost és de més de 5 milions d’euros. La partida d’ajuts directes a l’escolarització és de 215.000 euros.

Per la seva part, l’alcalde, Pere Regull, ha posat èmfasi en la major autonomia dels centres a l’hora de gestionar els ajuts directes.

El programa d’ajuts a l’escolarització es va concebre fa 10 anys com una eina de suport als centres on ells no arriben per ajudar a finançar material escolar, sortides, colònies, llibres, etc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: