Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa una Declaració Institucional per rebutjar la presència de l’exèrcit

Aquest dilluns a la tarda, els republicans van organitzar una roda de premsa per mostrar el seu rebuig i denunciar la presència de militars aquest dissabte a la capital altpenedesenca.

El dia dels fets al matí, diversos ciutadans van veure un grup de militars comprant en el supermercat Mercadona del barri de la Girada i prenent unes cerveses en una terrassa que hi ha davant d’aquest establiment comercial amb les armes a terra. Les fotografies es van fer virals a les xarxes socials. L’exèrcit espanyol va confirmar que es tractava de militars de la Legió que tornaven d’un desplegament de França. El grup de militars viatjava en autocar i va parar a Vilafranca per permetre el descans dels conductors.

La regidora d’Esquerra, Mònica Hill, titllava d’«intolerable aquesta barreja d’alcohol i armes». Els republicans proposen també que s’impulsi una Declaració Institucional des de l’Ajuntament per rebutjar la presència de l’exèrcit a Vilafranca.

Al Debat de Politica General del Parlament, es va aprovar una resolució que aposta perquè la Guàrdia Civil abandoni Catalunya, i també com a cos militar, l’exèrcit. La diputada a la cambra catalana, Lluïsa Llop, explicava que demanen també la dimissió de la Delegada del Govern per ser incapaç de garantir la seguretat de la ciutadania.

A més, la també diputada i sadurninenca Rut Ribas, apuntava que els militars anessin armats i bevent alcohol per la vila és una irresponsabilitat i forma part de l’estratègia per causar por. Per això, els representants republicans al Congrés demanaran la compareixença de la ministra de Defensa perquè doni explicacions.

A través d’un tweet, el govern va anunciar que l’Ajuntament demanarà responsabilitats a les autoritats competents per la presència dissabte de més de cent soldats amb equipament de feina i armament sense haver-ho posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra ni de l’Ajuntament de Vilafranca.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: