Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC exigeix que s’invalidi el procés per triar la nova direcció de Penedès TV

Esquerra vol que es garanteixi la pluralitat, l’objectivitat i la neutralitat informativa de Penedès TV i Ràdio Vilafranca.

El govern de JXC-PSC ha iniciat el procés per triar la persona que haurà de liderar la nova direcció, i ERC demana invalidar l’actual concurs per garantir que es faci de forma transparent i on primin els elements professionals. Pels republicans ‘les bases del concurs s’han fet amb poca transparència i no garanteixen que la tria es faci sota criteris estrictament professionals ni periodístics’. De fet, en nun comunicat posen de manifest que hi ha errades a les bases ja que per exemple no es donen a conèixer les puntuacions dels diferents aspectes que es tindran en compte a l’hora de valorar les diferents candidatures. Un dels elements que per Esquerra Republicana xoquen més, és l’oblit que el govern ha comès al no incloure al Col·legi de Periodistes de Catalunya com a membre del jurat, quan des d’aquest organisme es recomana la inclusió de periodistes col·legiats en els processos de selecció de personal dedicat al periodisme i la comunicació en mitjans de comunicació i administracions públiques; i que hi hagi més càrrec polítics que tècnics. Un jurat que, per tant, està format per polítics i no per personal objectiu i amb perfil tècnic, procediment que pels republicans no és òptim. Des d’ERC consideren que cal vetllar per uns mitjans públics de qualitat, rigorosos, que garanteixin la pluralitat informativa i per fer-ho possible consideren que la tria de la persona que ha de liderar el nou projecte caldria que es fes amb unes bases més pulcres i més transparents. Per aquest motiu demanen que s’invalidi el procediment en marxa i es redactin unes noves bases.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: