Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC, CUP i VEC demanen un ple extraordinari per parlar sobre el carrer del Comerç

Dimarts van entrar la petició al registre de l’Ajuntament, i segons el ROM el ple extraordinari i monogràfic s’hauria de convocar abans del 2 d’octubre.

Els tres grups de l’oposició presentaven dimarts al matí al registre de l’Ajuntament de Vilafranca la petició de convocatòria d’un ple extraordinari monogràfic per tal de parlar sobre el projecte de remodelació del carrer del Comerç. Un projecte, recordaven, que la comissió d’Urbanisme de Barcelona va tombar ja fa unes setmanes considerant que presenta irregularitats greus.

Mònica Hill, d’ERC, Noel Viñas, de la CUP i Ramon Arnabat de Vilafranca en Comú explicaven els motius que els han portat a fer aquesta demanda formal de ple extraordinari.

Mònica Hill recordava que des del seu punt de vista la resolució de la Comissió tomba totalment la proposta que feia l’equip de govern. Des d’ERC consideren que el fet que la comissió suspengui la modificació urbanística que es proposava és greu, i és el resultat d’una mala gestió de l’equip de govern que no té projecte de ciutat.

Hill remarcava que pensen que l’equip de govern ha estat negligent, irresponsable i prepotent a l’hora de respondre tant els grups de l’oposició com als mateixos veïns que havien presentat al·legacions.

Per la seva banda, Ramon Arnabat explicava que els tres grups consideren que el projecte ja va començar malament.

Des de VeC consideren que el ple extraordinari pot ser una bona oportunitat per repensar un projecte que afecta de manera directa tot Vilafranca. Arnabat insistia en què, des de la Comissió d’Urbanisme no es plantegen reformes puntuals que es puguin resoldre de manera senzilla, sinó que és un atac frontal a les línies bàsiques que fa el planejament que plantejava l’equip de govern.

Arnabat explicava també que no és cert que si s’atura el projecte no es pugui actuar al Molí d’en Rovira. Consideren des de VeC que amb la normativa actual es pot treballar per millorar el barri si hi ha voluntat.

Finalment, des de la CUP Noel Viñas explicava que els tres grups de l’oposició consideren imprescindible que hi hagi participació ciutadana darrera d’aquest projecte. Viñas refermava que és un projecte global de ciutat, i per tant demanen una comissió d’estudi, treball i seguiment que serveixi per fer un projecte de consens.

A partir d’ara l’alcalde tindrà quatre dies per donar una resposta i convocar el ple extraordinari com a data límit el 2 d’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: