Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enguany s’ha viscut una magnífica Festa Major dels Petits amb molta calor

A quarts de cinc de la tarda el sol lluïa de valent a la rambla de Sant Francesc i tot estava a punt per iniciar l’esperada Festa Major dels Petits.

Des de fa sis anys s’inicia amb el Pregonet que enguany anava a càrrec del
Grup d’Esplai Parroquial que va explicar una història en la que es reclama als nois i noies que no estiguin tant enganxats als jocs tecnològics i visquin la festa major.

Les administradores Laura Pascual i Sara Galí ens explicaven que van triar el GEP amb motiu del seu 35è aniversari.

Tot seguit era el torn de l’encesa de la Tronada, a les cinc en punt de la tarda per part de familiars dels administradors.

I s’iniciava la cercavila de la Festa Major dels Petits amb el Drac al capdavant, seguit dels Diables i Ball d’en Serrallonga, que comptava amb dos grups, grans i petits. Al seguici de la Festa Major dels Petits no i falta cap dels elements de la festa dels grans.

Hi ha també l’Àliga i els Gegants amb rèpliques molt semblants. Desprès segueixen els nans, en aquest cas adaptats als gustos infantils.
L’Alba Mestres i la Mariona Ortiz, balladores de les Cotonines, ens comentaven perquè els agrada el seu ball.

Alguns dels nens contenien els nervis amb l’emoció de ballar per primer cop i altres, en canvi, estaven tranquils amb més temps d’experiència.

Els Capgrossos, que es van incorporar al seguici fa 5 anys i són una rèplica molt exacta.
La cercavila ja fa uns anys que va reduir el recorregut per evitar que la festa acabi massa tard.
El recorregut passa per les dues rambles, la Parellada, La Palma i carrer de Sant Joan fins arribar a la Plaça de la Vila.
A la plaça tot el seguici fa l’actuació de lluïment amb presència al balcó dels administradors, l’alcalde i autoritats municipals.
Tots els grups de tots els balls ballen una peça.
Dos grups de cotonines molt ben conjuntades, tres grups de panderetes amb ganes de ballar. El Pastorets també eren dos grups, la mateixa xifra que els grups de Cercolets.
En el cas del Ball Pla només hi havia un grup, mentre que de Figuetaires n’hi havia dos i tres eren els grups de bastoners.
Penedès TV i Ràdio Vilafranca van oferir conjuntament la retransmissió d’aquest acte.
I com en el seguici adult el darrer ball en entrar a plaça era el de les Gitanes.
Després va ser el torn de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca que va interpretar amb solemnitat l’himne dels Segadors.
I per acabar, a quarts de nou del vespre van actuar els joves dels Falcons de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: