Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos acull un cicle de xerrades adreçades a famílies per ajudar-les en la seva criança

Un cop al mes a la biblioteca de Santa Margarida i els Monjos es faran aquestes xerrades per tractar diferents qüestions relacionades amb la criança, i amb la voluntat de compartir experiències.

Dissabte de la setmana passada es va fer a la biblioteca de Santa Margarida i els Monjos la primera de les xerrades d’un cicle Puer-i-Cultura, que impulsa l’Associació ‘Pit nature-pediatria solidària Alt Penedès’. Les sessions les condueixen la pediatra Imma Pablos i la infermera pediàtrica Ana Morillo, i el cicle vol donar suport a les famílies en el seu dia a dia, partint de la base de compartir experiències i posar en comú dubtes i solucions.

És un projecte que ha anat creixent amb els anys, i que es va iniciar impulsant un grup de lactància. Des de l’any passat però, s’ha ampliat la proposta ampliant a les famílies amb infants i joves més grans.

Com remarca Ana Morillo, l’objectiu principal és ajudar a gaudir millor de la criança, solvatant dubtes i aportant experiències i neguits.

Dissabte es va fer aquesta primera xerrada centrada en parlar dels vincles que sorgeixen a partir del naixement, i a partir d’ara se’n farà una cada mes a la Biblioteca dels Monjos amb temàtiques diverses.

Imma Pablos explica que la dinàmica consisteix en una primera part amb una exposició del tema, obrint després un debat amb els assistents que poden aportar les seves experiències però també les seves inquietuds.

La segona sessió tindrà lloc el proper 19 d’octubre a les 10 del matí a la mateixa biblioteca i amb el títol ‘Les itis, com reconèixer-les i combatre-les’.

Enguany a més, han obert una part solidària en aquestes xerrades, amb un pot on els assistents poden fer el seu donatiu que es destinarà a entitats i associacions que treballen amb infants i famílies vulnerables. En aquesta primera xerrada es van recollir diners per l’ONG IPI Cooperació que treballa a l’Àfrica del Sud.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: