Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha adherit al Pacte per l’Adaptació al Canvi Climàtic

Aquest dijous s’ha celebrat Ple ordinari al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Un Ple força de tràmit, en el que han destacat especialment el primer punt d’acord i una moció.

En primer lloc s’ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups comarcals l’adhesió del Consell Comarcal al Pacte per l’Adaptació al Canvi Climàtic en el marc del projecte Life Clinòmics. El conseller Joan Manel Montfort va explicar que es tracta d’un projecte que lidera la Diputació de Barcelona des del 2016 i que inclou els espais del Parc Natural del Montseny, les Terres de l’Ebre i el Penedès.
Tot i mostrar el seu suport, des d’ERC el conseller Pol Pagès va assenyalar que cal treballar en aspectes de gestió del territori per millorar les afectacions del canvi climàtic. Va assenyalar també aspectes com el reciclatge de residus, fent referència a la Mancomunitat. Com a públic assistia al Ple el nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès. L’últim acord del Ple també es va aprovar amb el suport de tots els consellers i va ser una moció per donar suport a la concessió de la Creu de Sant Jordi a l’entitat Ampert, l’Associació contra el càncer i de suport al malalt oncològic. Ampert es va fundar el 2008 a Vilafranca, però ofereix el seu servei de transport als 27 municipis de la comarca. Disposen d’un vehicle de 17 places per acompanyar als malalts de càncer de l’Alt Penedès que han d’anar a fer el seu tractament a l’hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: