Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som ofereix gratuïtament el senyal de CastellsTV a Penedès TV per la diada de Sant Fèlix

Som* creu que si no es retransmet per Penedès TV la diada de Sant Fèlix, el proper divendres 30 d’agost, serà per raons polítiques que haurà d’explicar l’Ajuntament de Vilafranca.

El Grup cooperatiu català Som*, editor de publicacions com Sàpiens o Cuina, també és propietari de la productora audiovisual Batabat, que va aconseguir els drets per la retransmissió de les diades castelleres el passat mes de maig mitjançant un contracte amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Des del dia 24 de juny, Batabat ha realitzat les retransmissions de les diades castelleres més importants a través del portal castells.tv i en conveni amb diverses televisions locals.
Segons el comunicat a vigílies de la diada castellera de Sant Fèlix, la retransmissió per Penedès TV de la diada es troba ara amb diversos obstacles. Davant d’aquest fet, Som* vol manifestar que en una reunió celebrada el dia 5 de juny es va oferir a Penedès TV poder retransmetre totes les diades castelleres de forma totalment gratuïta.
El comunicat diu que després d’una llarga negociació ‘es va arribar a un acord’ el passat 29 de juliol per retransmetre totes les diades castelleres per Penedès TV i coproduir-ne 12 conjuntament amb unes condicions més avantatjoses que les que tenia altres temporades amb l’anterior propietari dels drets.
SOM diu que aquest acord va ser suspès per indicacions polítiques que no tenen res a veure amb els interessos del món casteller.
Des d’aquest moment Som* ha demanat una reunió amb l’alcalde, que encara no ha estat concedida, per insistir en cedir el senyal gratuïtament de Castells TV i o coproduir les diades que queden entre les que figuraven al ‘contracte inicial’.
En el comunicat també avancen que en el moment que es celebri la reunió, aquesta serà la seva proposta per garantir que la diada de Sant Fèlix arriba a tots els penedesencs i a tot Catalunya a través de TV3.
També afegeixen que en cas que l’alcalde no accepti la coproducció, que permetria la màxima eficiència econòmica i la presència dels presentadors de Penedès TV i de Castells TV, el grup Som* oferirà de nou el senyal gratuït perquè tothom pugui gaudir de l’exhibició castellera.

Respecte a aquest comunicat l’alcalde de Vilafranca ha declinat fer declaracions, de moment, perquè ha dit que encara s’està en negociacions, però ha volgut deixar clar que sigui com sigui Penedès TV emetrà la diada de Sant Fèlix, perquè ningú pot impedir que l’emissora municipal de Vilafranca pugui oferir tots els actes de la seva Festa Major, com ha fet sempre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: