Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 800 balladors omplen de la plaça de Jaume I amb la sardana groga

Divendres al vespre organitzada per l’Associació de Veïns de Sant Julià i la seva escola de sardanes, va tenir lloc la segona edició de la sardana groga.

Una iniciativa que va néixer l’any passat amb la voluntat de reivindicar la llibertat del presos polítics i al mateix temps donar suport a la demanda de fer de la sardana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Enguany ha mantingut aquests dos objectius i ha tornat a omplir d’ambient sardanista el centre de Vilafranca, i concretament la plaça de Jaume I tot just entre la basílica de Santa Maria i el Vinseum. Com explicava tot just abans de començar Joan Montserrat, un dels professors de l’escola de sardanes del barri de Sant Julià, la intenció era fer anelles petites per tal d’omplir el màxim d’espai.

L’any passat hi havia balladors al campanar de la basílica, i en aquesta segona edició la idea era fer a l’hora de la sardana de germanor un llaç groc en suport a la demande d’alliberament dels polítics independentistes empresonats.

Montserrat posava èmfasi també en el fet de donar suport a la reclamació de fer de la sardana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Des de l’Associació de Veïns, el seu president Lluís Montané, remarcava que una mostra de la importància d’aquesta proposta és que s’hi havien acostat balladors de diferents punts del Penedès i de Catalunya, i que també hi eren per donar-los suport el sots president de la Confederació Sardanista de Catalunya i el president d’Aplecs Sardanistes de Catalunya.

En aquesta edició del 2019 van participar-hi uns 800 balladors, i una setantena de persones van formar el llaç groc a l’interior de la sardana de germanor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: