Dimarts, 4 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Presentat el programa de les Fires i Festes 2019 de Sant Sadurní

Presentat el programa de les Fires i Festes 2019 de Sant Sadurní

L’ex director de l’escola Jacint Verdaguer serà el pregoner de l’edició d’aquest 2019 de les Fires i Festes, el proper 6 de setembre. La programació s’allargarà fins l’11 de setembre.

Aquesta edició, tal i com ha destacat l’alcalde, Josep Maria Ribas, suposa una magnífica oportunitat per la promoció i la dinamització de la vila, ja que els dos dies principals, el 7 i 8 de setembre, coincideixen en cap de setmana i això pot suposar un increment de visitants.

La nova regidora de Cultura, Marta Castellví, també ha subratllat el gran paper que desenvolupen les entitats i les associacions, històricament amb el paper predominant de l’Associació Festa de la Fil.loxera, però en els darrers anys també han accentuat el seu protagonisme els Diables Se M’n Refum, els timbalers Tabalots o l’associació de balls populars, que enguany commemora el seu cinquè aniversari i que ha estrenat recentment un nou grup de ball, Els Pastorets.

Una de les novetats serà el canvi de recorregut de la Festa de la Fil·loxera infantil, que finalitzarà a la plaça de l’Església, emulant a la festa gran. També s’impulsarà “Les Fires dels Avis”, que prendrà el relleu de la Fil·loxera dels Avis a l’inici de les Fires i que també vol recuperar l’esperit original d’aquest acte, que vol ser un homenatge a la gent gran que es troba a la residència i que per diverses circumstàncies no pot acostar-se als diferents espais de la festa.

La regidora també ha parlat del nou programa de Fires, que tindrà una nou format i suposarà també l’inici d’un nou projecte de revista cultural sadurninenca, que s’anomenarà ‘Mirades’, feta per persones col·laboradores de la vila. Així com també ha destacat la feina transversal que s’està fent des de l’Ajuntament, juntament amb les regidories de Salut, Igualtat i Comunicació, per tenir unes Fires lliures d’agressions sexistes.

L’alcalde ha anunciat que l’exdirector de l’escola Jacint Verdaguer, Josep Maria Esteve, serà l’encarregat de pronunciar el pregó d’enguany el divendres 6 de setembre.

Els actes de la Festa de la Fil.loxera, els Diables Se M’n Refum, els timbalers Tabalots o la Cercavila de Balls populars nodriran la vessant de cultura popular d’una programació de Fires que es prolongarà fins la Diada Nacional de Catalunya.

De la resta de programació, destacar per exemple el concert familiar Xics n’ Roll, la Nit d’humor o el concert de Cesk Freixas i la banda Portobell, del diumenge 8 de setembre o la Festa del Mestissatge de dimarts 10 de setembre a la nit, a banda dels concerts i DJ’s adreçades al públic més jove i que farciran les nits d’aquestes Fires i Festes 2019.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: