Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Marc Sadurní fa una estampa de Sant Fèlix amb elements mòbils

L’il·lustrador i responsable del Centre d’Expressió Plàstica Zig Zag ha estat l’encarregat de fer l’estampa de Sant Fèlix d’aquest any.

Marc Sadurní va presentar la seva creació aquest dimarts al vespre al Claustre dels Trinitaris, acompanyat pels administradors de la Festa Major de Vilafranca i enmig d’una gran expectació, ja que l’acte era obert a tothom.

Just abans de la presentació, Sadurní ens explicava que se sentia molt honorat per haver rebut l’encàrrec per part dels administradors. També reconeixia que havia fet una estampa de Sant Fèlix amb la qual se sent plenament identificat.

Sadurní ha creat un Sant Fèlix a partir de diversos materials. De fet és una instal·lació mòbil que es va poder visitar després de la presentació de l’estampa al campanar de la Trinitat. L’estampa com a tal és una fotografia d’aquesta instal·lació al voltant de la figura del patró de Vilafranca.

El Sant Fèlix de Sadurní és, doncs, «una fotografia instantània dels mòbils de fils amb instal·lació, des d’una visió artística i poètica, íntima i personal, amb el traç de la línia fresca feta de ferro rovellat».

La instal·lació és un collage de materials on reconeixem el vestuari amb el tramatge i textura de la seva indumentària. La descomposició de les línies del cap, la palma i el llibre, en constant moviment, vol transmetre d’alguna manera la imatge itinerant del Sant, «canviant de casa constantment, i passejat en processó per quasi tots els carrers de la vila, acabant amb una entrada a Santa Maria».

D’altra banda, la vilafranquina Laura Rocha Reina, de 8 anys ha estat la guanyadora del 1r Concurs de dibuix infantil de l’estampeta de Sant Fèlix.

Com a novetat, aquest any l’estamper i els administradors van organitzar un concurs de dibuix infantil de la imatge de Sant Fèlix. L’objectiu, explicaven els administradors, és “fomentar la participació dels infants en la festa i complementar la Festa Major dels Petits aportant-li un nou element emblemàtic: la seva estampeta”. Es podien presentar al concurs nens i nenes de 6 a 12 anys. En total hi van participar 54 infants, que darrere dels seus respectius pseudònims van posar en joc la seva creativitat dibuixant l’estampa amb una tècnica totalment lliure.

Després d’una difícil deliberació, els organitzadors van escollir l’estampeta de Laura Rocha Reina, de 8 anys, com a guanyadora.

Totes les estampetes que han participat en el concurs estaran exposades als aparadors de l’oficina de CaixaBank de la plaça Sant Joan a partir del dia 26 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: