Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les matinades han anunciat l’arribada del dia de Sant Fèlix

Puntualment, a les set del matí, una gran rotllana de grallers i timbalers de totes les edats ha iniciat a la plaça de la Vila de Vilafranca el Toc de Matinades.

A banda dels grallers, han estat molts els vilafranquins i vilafranquines que han acompanyat aquest moment tan especial de la festa que anuncia que l’arribada del dia de Sant Fèlix. Alguns no havien anat a dormir i d’altres s’han llevat d’hora.

Un cop interpretat el Toc de Matinades a la plaça de la Vila, les diverses colles de grallers s’han repartit per despertar la vila en el dia gran de la festa major.

Els Grallers de l’Artús, entre d’altres, han guiat un grup de persones pels carrers del centre i el Poble Nou abans d’arribar al Parc del Tívoli, on l’Associació de Veïns i Veïnes havia preparat un esmorzar a base d’entrepans, aigua i cava.
El president de l’entitat, Josep Maria Tubella, explica com s’organitzen.

Durant l’esmorzar hem pogut parlar amb el Lluís Vidal, timbaler dels Grallers de l’Artús, que fa dinou anys que participa a la festa major de Vilafranca. Vidal ens explica el que representen per a ell les matinades.

Vidal també destaca la tonada del Toc de Matinades, una melodia fàcil d’interioritzar per part de les persones que acompanyen grallers i timbalers al llarg de l’acte.

Amb les matinades, Vilafranca s’ha despertat de la millor manera possible per afrontar una diada llarga i intensa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: