Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP vincula el polígon de Sant Marçal – Cal Vies a la necessitat de creixement d’Idiada

La FEGP creu que el projecte de polígon de Sant Marçal – Cal Vies té relació amb la necessitat de creixement d’Idiada.

Des de la Federació Empresarial del Gran Penedès no tenien notícia fins fa poc sobre la intenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de fer un polígon d’unes 110 hectàrees a la zona de Sant Marçal – Cal Vies. Aquest polígon ocuparia terrenys de tres municipis: L’Arboç, Castellet i la Gornal i Castellví de la Marca.

Tot i no tenir notícia sobre el projecte, el secretari general de la Federació, Isidre Also, explica que tampoc els ha sorprès. En aquest sentit, Also diu que el Baix Penedès viu una «eclosió logística» i apunta que el complex Idiada, que es dedica a la tecnologia automobilística i està situat a Santa Oliva, ja va manifestar la seva necessitat de créixer i el seu interès per ocupar una espai al Logis Penedès.

Also creu que el Baix Penedès «necessita oxigen» per donar resposta a les demandes de les empreses que hi són situades.

El secretari general de la FEGP també creu que des del territori cal estar «amatents» per protegir la identitat paisatgística del Penedès, de manera que hi hagi un equilibri beneficiós per a la zona.

L’anunci per part de la Generalitat del Pla Director Urbanístic de Sant Marçal – Cal Vies, a finals de juliol, va ser rebutjat frontalment d’entitats com la Plataforma Pro Vegueria Penedès. Poc després es va iniciar una recollida de signatures a la plataforma Change.org demanant que aquest projecte sigui derogat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: