Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Incendis forestals, problema de seguretat nacional

La Federació d’ADF Penedès Garraf alerta que els incendis forestals no són només un problema mediambiental, sinó també de seguretat nacional.

El coordinador de les Agrupacions de Defensa Forestal del Penedès i el Garraf Xavier Xortó explica que els incendis forestals no són només un greu problema mediambiental sinó que també s’han de considerar un problema de seguretat nacional. Xortó destaca que no calen més recursos d’extinció, sinó una gestió eficient dels boscos i el territori a la qual cal destinar recursos suficients.

Els incendis han canviat en els darrers anys a causa del canvi climàtic i d’una gestió forestal nefasta, com explica Xortó.

Per actuar contra el risc dels incendis, des de les ADF aposten per destinar més recursos a la prevenció i no deixar-ho tot per l’extinció. En aquesta línia proposen la creació d’economies rurals que ocupin el territori i el mantinguin ben gestionat a través d’activitats productives encara que no siguin rentables.

El coordinador de les ADF penedesenques explica que a Catalunya només s’està fent gestió forestal a un 20% dels boscos mentre que la mitjana arreu d’Europa és d’un 60%.

La Federació d’ADF Penedès Garraf compta amb un parc d’un centenar de vehicles i uns 500 voluntaris i voluntàries i, entre moltes altres tasques i projectes, gestiona un sistema de més d’una vintena de videocàmeres al Penedès i al Garraf que s’ha ampliat aquesta temporada amb tres càmeres més a la zona de Pontons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: