Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots han obert un Verkami per finalitzar la producció del documental “Societat Anònima”

Es tracta d’una pel·lícula documental escrita i dirigida per Ramon Tort i Raimon Benach.

A deu dies de la Festa Major els Xicots de Vilafranca han convocat als mitjans de comunicació per explicar alguns projectes de caire social que van més enllà dels castells i de la ‘Més típica’. El president de la colla, Xavi Llenas, acompanyat de membres de la junta, responsables de la cooperativa Actua i del realitzador Ramon Tort, ha donat detalls d’alguns projectes de la colla.
Per exemple de la col·laboració amb Actua, una cooperativa d’iniciativa social creada l’any 2005 que gestiona, entre d’altres, l’espai Avinyonet amb joves menors d’edat que provenen del Marroc sense família. Sis d’aquests joves participen des de fa 3 setmanes dels assaigs i les actuacions de la colla. Com explica Sònia Cruz, d’Actua, és una bona manera de facilitar als joves la seva integració a Catalunya.
Tant des d’Actua com per part dels Xicots s’ha valorat de forma molt positiva aquesta experiència. Aquest divendres es farà la 3a. entrega de camises a nous membres de la colla, que dintre del cicle d’assajos solidaris, anirà a càrrec de la cooperativa, ACTUA.
D’altra banda Xavi Llenas també ha anunciat que el proper 15 de setembre es farà al cinema Kubrick de Vilafranca la preestrena del documental ‘Societat Anònima’ escrit i dirigit per Ramon Tort i Raimon Benach.
El president dels Xicots destaca que fa 3 anys se’ls va proposar el projecte donant-los carta blanca en relació al contingut. I ara s’arriba al final. Par tal de poder finalitzar la producció de la pel·lícula s’ha obert un projecte de micromecenatge a Verkami amb l’objectiu d’assolir 3.000€.
El director, Ramon Tort, explica que s’ha pensat en un documental amb una visió atropològica. És a dir que el documental pot oferir una visió de com som la gent del Penedès.
La pre-estrena està programada al cinema Kubrik de Vilafranca el proper dia 15 de setembre. Fins el 13 de setembre està obert el micromecenatge amb aportacions que poden anar dels 5 als 1.500€. Fins ara s’ha arribat ja al 40% dels 3.000€ previstos.
Finalment Xavi Llenas també ha explicat que aquest divendres celebren el 19è aniversari de Cal Noi-Noi amb la ja habitual “Red Summer Party”, amb una tarda dedicada als més petits i petites, amb inflables aquàtics, a partir de les cinc de la tarda, l’assaig de la canalla a partir de dos quarts de vuit del vespre, l’assaig especial pre-festa major a partir de les 10 de la nit, i la Summer Party, amb els DJ Patata i PD Parpel’s.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: