Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Concentració contra les agressions sexistes

Prop de 300 persones es concentren a Vilafranca en contra de les agressions sexistes i reivindiquen polítiques locals fermes.

La Barraca i la Ruda van convocar aquest dilluns al vespre una concentració davant del Palau Baltà per condemnar les agressions sexistes d’aquest cap de setmana i posar de manifest que els carrers de Vilafranca no són segurs. La concentració va reunir prop de 300 persones a la plaça Jaume I.
Durant la penjada d’estelades del dissabte, el punt lila autogestionat de la Barraca i la Ruda va registrar 7 agressions sexistes i, la mateixa nit, van tenir coneixement d’altres 4 agressions pels carrers de la vila.

Mireia Manyosa, de La Ruda, i Jana Jubert, de La Barraca, explicaven que aquesta situació dona una idea de la magnitud del problema.

Les dues entitats reivindiquen més presència de punts liles i que cap espai quedi descobert d’un lloc on les persones que pateixin qualsevol tipus d’agressió sexista o LGTBIfòbica s’hi puguin adreçar i sentir-se segures. En aquest sentit, opinen que calen polítiques locals fermes.

Durant la lectura del manifest, les entitats convocants van explicar que s’han creat dos grups de Whatsapp amb més de 400 noies que estaran comunicades i que podran alertar de qualsevol situació en què se sentin agredides.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: