Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bach, satisfet amb la dinàmica de la comissió i la majoria de canvis al concurs de Tarragona

La Comissió Assessora del Concurs de Castells, reunida dijous, torna a valorar millor els castells de 10 que els desfolrats i elimina la norma de només comptar un castell carregat.

A la pràctica, això suposa tornar a la normativa del concurs del 2016.

Per altra banda, la comissió ha decidit mantenir dins de la taula el 9 de 9 amb folre, la torre de 10 amb folre, manilles i puntals i el 4 de 10 sense manilles. Uns castells inèdits que no s’han vist a cap plaça.

Toni Bach, que és el representant dels Castellers de Vilafranca a la comissió, ha volgut treure ferro al fet que es canviï tan sovint la normativa.

El cap de colla dels Verds es desmarca de la decisió de comptar tots els castells carregats, perquè això podria portar a guanyar una colla que no descarregués res. Bach destaca que al concurs s’hauria de «demostrar un domini de tot», però que és «molt difícil» traslladar-ho a una taula de puntuacions. En aquest sentit, el cap de colla ha negat que hi hagi interessos per part de les colles en aquests canvis.

Tot i així, Toni Bach reconeix que la taula els afavoreix, perquè els Verds han demostrat dominar el 3d10fm, mentre que la Vella darrerament té més facilitat amb els nets. La nova normativa entrarà en vigor el proper 1 de setembre amb controvèrsia dins del món casteller i, inevitablement, canviarà les dinàmiques de les colles més grans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: