Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dissabte va tenir lloc la tradicional Penjada d’Estelades a la façana de Santa Maria

La plaça Jaume I es va omplir novament en el moment de la Penjada d’Estelades a la façana de la Basílica de Santa Maria.

Com ja es tradició a Vilafranca per aquestes dates, aquest dissabte va tenir lloc una nova edició de la Festa Major Popular, organitzada per la Barraca, amb diverses actuacions musicals i la tradicional Penjada d’Estelades.

Quan gairebé passaven 10 minuts de la mitjanit es van desplegar les banderes a cada un dels campanars de la Basílica de Santa Maria, mentre es sentien crits reivindicatius i s’aixecaven tres pilars davant la façana de l’església.

La Penjada, que enguany arribava a la 24a edició, es celebra any rere any amb l’objectiu de demanar la llibertat i la independència dels Països Catalans. Aquest acte té lloc en el marc d’aquesta Festa Major Popular, a banda dels tradicionals concerts que també tenen lloc a la Plaça Jaume I, tal com explicava Marta Solé, membre de la Barraca de Vilafranca.

Marta Solé no amagava els nervis que els generava tornar a organitzar una festa que ja s’ha convertit en un clàssic pre-festa major. Des de l’organització també tenien moltes ganes de començar aquesta Festa Major Popular totalment autogestionada, posant de manifest la responsabilitat que aquest fet comporta.

A banda de la Penjada d’Estelades, també van tenir lloc diverses actuacions musicals, amb el grup de rap valencià Pupil·les, que van ser les encarregades d’obrir la nit de dissabte. Un cop acabat aquest concert, va tenir lloc l’esperada Penjada i, tot just acabaven de petar els darrers coets, va iniciar l’esperat concert de la banda tarragonina de punk-rock, Crim.

Al llarg de la nit també també va trepitjar l’escenari de la plaça Jaume I, l’arxi-reconeguda Fundación Tony Manero i els DJ’s penedesencs de La Cara B.

Retrocedint en el temps, cal fer menció a un acte que va tenir lloc dissabte a la tarda en el marc de la fira d’entitats, la tradicional estapació de mocadors. El membre del Casal Popular de Vilafranca, Fèlix Casanellas, va comentar que es tracta d’una activitat consagrada que molta gent espera amb ganes, especialment els més petits.

Aquests van ser, doncs, alguns dels actes més destacats d’una nova edició de la Festa Major Popular, que va convertir la Plaça Jaume I, en el centre neuràlgic de Vilafranca al llarg d’aquest dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: