Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Activada la prealerta del pla Infocat per l’elevat risc d’incendi a l’Alt Penedès

Davant d’aquesta situació de risc molt elevat, els Bombers de la Generalitat i el Cos d’Agents Rurals tenen previst augmentar la seva activitat de vigilància i prevenció a les zones més afectades.

Aquest matí s’ha reunit al Departament d’Interior el comitè tècnic del Pla INFOCAT per la quarta situació de perill associada a la calor durant aquest estiu i que ha d’afectar Catalunya de forma generalitzada durant el dia d’avui. Durant la reunió s’ha acordat posar en Prealerta el pla INFOCAT pel risc d’incendi, molt elevat a la Plana de Lleida, a l’interior de les Terres de l’Ebre, a la Catalunya Central i a l’Alt i Baix Empordà.

També s’ha activat la prealerta del pla INFOCAT a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages i el Solsonès.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC per avui es preveuen temperatures extremes de forma generalitzada a tota Catalunya, però la calor serà especialment intensa a la Plana de Lleida, a l’interior de les Terres de l’Ebre, a la Catalunya Central i a l’Alt i Baix Empordà, amb temperatures que podran arribar als 39 i 40 graus, i fins i tot localment es podrien superar.

Davant d’aquesta situació de risc molt elevat, els Bombers de la Generalitat i el Cos d’Agents Rurals tenen previst augmentar la seva activitat de vigilància i prevenció en aquesta zona, reforçant els efectius per evitar ignicions i fer front a possibles incendis.

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada i a seguir els consells de prevenció per calor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: