Diumenge, 8 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca estrena el parc mòbil d’educació viària cedit per Serveis Mèdics Penedès

La presentació ha anat a càrrec del regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i del director de Serveis Mèdics Penedès, Josep Panyella.

L’Ajuntament de Vilafranca i Serveis Mèdics Penedès han presentat aquest dimecres al migdia el parc mòbil d’educació viària per promoure activitats formatives i d’aprenentatge per a la mobilitat segura adreçades a infants i joves. Gràcies al conveni signat entre les dues entitats el mes d’abril passat, Vilafranca ha estat la població on s’ha estrenat aquest parc mòbil, en concret a la plaça de Jaume I, en què han participat infants dels Casals d’Estiu.

Joan Manel Montfort ha destacat que feia temps que l’Ajuntament buscava un parc d’educació viària però era complicat perquè implicava ubicar-lo en un espai fix. L’oferiment d’aquest parc mòbil per part de Serveis Mèdics Penedès va ser la solució ja que permet situar-lo en qualsevol espai: ja sigui en una pista esportiva d’una escola, en un parc o una plaça.

El regidor ha recordat que més de 3.200 infants de totes les escoles de Vilafranca reben cada curs educació viària i ha afirmat que el parc mòbil és una eina més per reforçar la formació per una mobilitat segura entre els infants.

Per la seva banda, el director de SMP, el doctor Josep Panyella, ha posat èmfasi en el fet que el parc simula la realitat de la conducció per tal que els infants siguin en el futur responsables en la conducció de vehicles.

El parc mòbil d’educació viària, de 20 metres i mig x 11, i que es podrà cedir a altres municipis, consta de 5 bicicletes i 1tricicle dissenyats per a l’ensenyament amb seient de fàcil regulació, cascos, i armilles reflectores, 20 senyals, 2 semàfors per vianants i vehicles, un circuit compost per 8 catifes, 3 passos de vianants, una catifa amb la llegenda STOP i línia de detenció, 20 cons per a suport d’exercicis que realitzi l’educador o educadora i una rotonda central.

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

20:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
20:30
Teló de fons
L'actualitat de les arts escèniques
21:00
Músics de Vilafranca
Antoni Insensé Bertran (1859 - 1910)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: