Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC creu l’informe sobre el C/ Comerç obliga a començar des de zero

Vilafranca en Comú veu l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme sobre el pla del carrer Comerç com una «oportunitat per començar de zero».

El regidor Ramon Arnabat, acompanyat per altres membres de Vilafranca en Comú, ha valorat en una roda de premsa l’informe emès per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona sobre el pla del carrer Comerç. Arnabat opina que l’informe ha de ser interpretat com una oportunitat per aturar un projecte que ha tingut una clara oposició tant política com veïnal i refer-lo des de zero de forma conjunta. El regidor apunta que el pla, tal com està plantejat, no acompleix el seu paper com a projecte central de l’urbanisme de Vilafranca.

Arnabat també qüestiona les declaracions fetes divendres per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, al programa Diàlegs amb l’alcalde, o les del regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, en les quals treien ferro al document i els hi demana que assumeixin les seves responsabilitats.
Per la seva part, Ton Salvadó creu que l’informe és «absolutament demolidor» perquè les al·legacions que inclou «qüestionen el gruix del projecte, la seva essència» i constaten «l’absència de l’interès públic» en el seu contingut. Un dels aspectes que Salvadó apunta com a més rellevant és la qualificació de diferents vials com a espais lliures, entre els quals el propi carrer del Comerç.

Salvadó també explica altres punts que remarca l’informe com el dèficit d’espais verds i d’equipaments, que no es justifiqui el 20% d’increment del sostre edificable, la preservació dels interessos dels grans propietaris per sobre de l’interès públic o la planificació d’un aparcament públic privat soterrat.

Per tot plegat, Vilafranca en Comú vol demanar la convocatòria d’un ple extraordinari al setembre, com explica Montse Romagosa.

Des de Vilafranca en Comú també posen l’accent en el fet que el pla del carrer Comerç no posa en relació el barri del Molí d’en Rovira amb la resta de la ciutat i per això aposten per la participació ciutadana i el consens en un projecte urbanístic que consideren cabdal per la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: