Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sergi Vallès, membre de la Comissió de Govern Local de Catalunya

L’alcalde de Torrelles de Foix ha estat escollit a proposta de l’Associació Catalana de Municipis com a representant del Penedès.

Vallès, de Junts per Torrelles, formarà part de la Comissió de Govern Local, que és un òrgan adscrit al Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya que fomenta la col·laboració entre l’Administració de la Generalitat i les administracions locals.

Entre les seves principals funcions hi ha les d’emetre informes sobre avantprojectes de llei i projectes de reglament, elaborar estudis i propostes de l’àmbit econòmicofinancer o jurídic, o també donar assistència i assessorament a les corporacions locals.

Tot i així, una de les iniciatives més destacades que es van impulsar a la reunió de la Comissió de Govern Local és l’informe favorable d’un projecte de decret per a la creació de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès, una eina que ha de contribuir a desenvolupar la Vegueria Penedès. Vallès va agrair la feina feta pel departament d’urbanisme, però va lamentar que arribi «tan tard». En aquest sentit, va recordar que el Penedès compta amb Vegueria des del 2017, però que, a dia d’avui, «la Generalitat encara no ha fet efectiu el desplegament de tots els instruments per a poder impulsar la demarcació».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: