Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nau ha acollit un taller sobre els riscos sanitaris de les pràctiques de tatuatge i pírcing

L’objectiu de la xerrada, adreçada a joves de Vilafranca entre 16 a 30 anys, era proporcionar informació rigorosa als adolescents i joves sobre els aspectes sanitaris relacionats amb les pràctiques de tatuatge i pírcing i promoure la presa de decisions responsables.

Aquest dimecres a la tarda, l’espai jove la Nau va acollir un taller informatiu sobre els riscos sanitaris de les pràctiques de tatuatge i pírcing. El Jordi Tort, tècnic de salut pública de la Diputació de Barcelona, exposava que cal formar tant als aplicadors com als usuaris.

Durant el taller, es van exposar els antecedents del tatuatge i del pírcing, els riscos sanitaris d’aquestes pràctiques. Tort exposava que els més habituals són la mala higiene i el risc de transmissió de malalties per una mala praxis de l’establiment.

A més, també es van explicar les tècniques i productes que s’utilitzen, contraindicacions i problemes més freqüents i els criteris per seleccionar un bon centre i un bon professional. En el cas dels tatuatges, per exemple, no totes les tintes serveixen.

Es tractava d’un taller interactiu per generar debat i discussió entre els alumnes, amb una durada d’una 1 hora i mitja aproximadament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: